Tort casuta de Craciun

Postat de RuxyRux in Torturi
1 Ian 2011 | 5562 vizualizari
Tort casuta de Craciun

Un tortulet ...de Craciun....care aduna in jurul lui an de an familia cu multa dragoste.....

Ingrediente

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  •   Siropul:
  • 300ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 ciocolata neagra
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ness
  • 150 gr unt frisca pentru ornat  

Mod de preparare

Pregatim pandispanul:

Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute.

Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin.

Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform, cu o furculita amestecam usor in mijloc, niveland apoi frumos, astfel ca nu se va mai umfla atunci cand va creste .

Il dam la cuptor in jur de 20-25 de minute la 180 grade,( timp in care nu deschidem cuptorul).

Lasam blatul sa se raceasca ori in cuptor, ori la temperatura camerei, pe un gratar ferit de curenti de aer.( acoperit cu o foaie pergament).

Numai cand este perfect racit il taiem in 3.

 Siropul:

 Caramelizam zaharul, stingem cu apa, fierbem pana se uniformizeaza, adaugam esenta de rom...lasam la racit.

 Crema:

Mixam ouale cu zaharul cu faina.

Punem laptele la foc impreuna cu frisca si ciocolata, nessul si cacaoa.

Turnam in fir subtire compozitia de ou si amestecam bine pana se ingroasa. Fierbem in jur de 10 minute. Racim perfect compozitia. Amestecam cu untul facut crema la mixer.

Dam crema la rece sa se intareasca.

Facem tortul:

 Fiecare blat il insiropam,lingura cu lingura, adaugam crema, apoi ornam cu frisca si bomboane de ciocolata( inimioare).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort casuta de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Postat de BakeUpArtist

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2011, 22:56
fain!
la 01.01.2011, 22:58
Frumos
La Multi Ani 2011 Ruxy!
la 01.01.2011, 22:58
Gabyta
la 01.01.2011, 22:59
La Multi Ani Mihaela La Multi ani fete dragi mie
la 01.01.2011, 22:59
un tort ca din basme

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking