Ingrediente
- 10 oua
- 10 linguri de ulei
- 12 linguri de faina
- miez de nuca
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
Crema :
- 350 ml frisca lichida
- 500 g fructe de padure congelate
- 1 lingurita miere
Decor:
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita miere
- 400 g capsuni proaspete
Mod de preparare
Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc(vezi foto).Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme.
Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa.
Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi incorporate in bezeaua de albusuri.
Faina,impreuna cu cacaoa si praful de copt sunt turnate in ploaie.
La sfarsit vom pune nuca pisata.
introducem la cuptor pentru 35-40 minute.
Crema: frisca lichida o vom bate cu mierea si fructele de padure,deja congelate.(vezi foto) si vom obtine o crema mov
Blaturile le taiem si insiropam cu : Apa+zahar+esenta de rom.Apoi vom pune cate un strat de crema,apoi blat insiropat si tot asa pana la final.
Decoram cu 200 ml frisca lichida si 400 g capsuni proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cifra 8" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|