Ingrediente
Pentru blat(diametrul 26 cm )avem nevoie de :
- 8 oua
- 9 lg zahar
- 7 lg faina
- 2 lg cacao
- 3-4 lg ulei
- 1 fiola esenta de rom
- 1 plic praf de copt
- sare
Sirop:
- 5 lg zahar se topesc ,se adauga 1 1/2 apa rece=>se lasa sa se raceasca
Decor:
- frisca lichida batuta spuma in care adaugam 2-3 lg cacao si putin lapte rece.
Crema:
- 300 ml frisca lichida
- 300 g ciocolata cu lapte
- 200 g unt
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare
-albusurile batute spuma cu putina sare,adauga zaharul si mixam pana obtinem bezea
-galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei si cacao
-se combina cele doua compozitiii,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia
-se toarna in tava de tort cu dimensiunea de 26 cm
-se coace pana trece testul scobitorii -frisca se bate spuma tare -ciocolata se topeste si se adauga in frisca -se adauga 1 pachet de unt la temperatura camerei si esenta de rom -se omogenizeaza compozitia -se asambleaza tortul :
-prima foaie insiropata=>1/2 din crema cu ciocolata=> foaia a 2-a insiropata =>restul de crema =>foaia a 3-a insiropata =>imbracam in frisca +cacao.
-ornam tortul dupa bunul plac!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|