Tort ciocolatos "Leo''

Postat de Constelatialeu in Torturi
14 Noi 2014 | 3931 vizualizari
Tort ciocolatos "Leo''

Maine 15 noiembrie e ziua de nastere a surorii mele,cea cu nr.2 ,in ordinea numerelor de pe tricou,logic eu sunt nr.1.......emoticon hohotind......deci i-am facut tort....asa pe repede inainte,ca nu stiam sigur ca vine acasa la mama......m-am pus sa prestez,sper ca am reusit sa fac ceva frumos,mai ales ca si din mainile ei ies lucruri frumoase.....

Ingrediente

  •  Blat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 1 plic creme ole de ciocolata de la Dr.Oetker
  • 200 g zahar farin
  • 100 ml smatana dulce
  • 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream ( se gaseste la Kaufland)
  • 100 ml sos ciocolata
  • Frisca
  • 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream
  • 100 ml smantana dulce
  • 20 g zahar brun facut farin
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Ornamente
  • trandafiri din martipan
  • Sirop
  • 1 portocala pentru zeama

Mod de preparare

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu diametru le 18 cm,cu hartie de copt,se toarna compozita si se da la cuptorul preincalzit,la foc moderat.E gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se taie in trei.

Crema :

Intr-un castron punem continutul plicului de Creme ole,adaugam zaharul farin,smantana de frisca si smantana dulce si mixam bine,apoi adaugam sosul de ciocolata,amestecam pana obtinem o crema consistenta.

Frisca :

Amestecam cele doua smantani,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si apoi mixam pana obtinem frisca.

Asamblare :

Asezam prima foaie din blatul de tort si o siropam cu zeama de la o portocala,apoi intindem un strat de crema si unul de frisca,asezam foaia a doua,punem frisca  si apoi crema si deasupra ultima foaie de blat.Imbracam tortul cu crema ramasa si ornam cu trandafiri de martipan

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos "Leo''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400

Postat de timea

Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.  Crema 1:  amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in...

Citeste continuarea

Tort D si T

Postat de Constelatialeu

Tort D si T

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2014, 22:07
ce harnicuta bravoooo !
la 14.11.2014, 22:08
La multi ani surorii! si petrecere frumoasa! Si noi petrecem maine
la 14.11.2014, 22:09
La mulți ani!
la 14.11.2014, 22:10
Ahaaa,acum stiu de ce
la 14.11.2014, 22:21

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking