Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 200 g zahar
- 50 g cacao
- 100 ml apa
- 3 linguri faina
- Crema
- 1 plic creme ole de ciocolata de la Dr.Oetker
- 200 g zahar farin
- 100 ml smatana dulce
- 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream ( se gaseste la Kaufland)
- 100 ml sos ciocolata
- Frisca
- 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream
- 100 ml smantana dulce
- 20 g zahar brun facut farin
- 3 pliculete zahar vanilat
- Ornamente
- trandafiri din martipan
- Sirop
- 1 portocala pentru zeama
Mod de preparare
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu diametru le 18 cm,cu hartie de copt,se toarna compozita si se da la cuptorul preincalzit,la foc moderat.E gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se taie in trei.
Crema :
Intr-un castron punem continutul plicului de Creme ole,adaugam zaharul farin,smantana de frisca si smantana dulce si mixam bine,apoi adaugam sosul de ciocolata,amestecam pana obtinem o crema consistenta.
Frisca :
Amestecam cele doua smantani,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si apoi mixam pana obtinem frisca.
Asamblare :
Asezam prima foaie din blatul de tort si o siropam cu zeama de la o portocala,apoi intindem un strat de crema si unul de frisca,asezam foaia a doua,punem frisca si apoi crema si deasupra ultima foaie de blat.Imbracam tortul cu crema ramasa si ornam cu trandafiri de martipan
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos "Leo''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|