Blat ciocolatos cu trei feluri de crema

Postat de lili in Torturi
4 Noi 2011 | 7698 vizualizari
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema

M-am inspirat pentru reteta de pandispan de la Lena - http://www.lalena.ro/572-reteta-pandispan-de-ciocolata.html, iar pentru creme, m-am inspirit de la Lissa - http://torturilelissei.blogspot.com/2011/08/tort-pentru-sylvia.html. Le multumesc!

Ingrediente

  • Blat ciocolatos:  
  • Cacao pudra 50 gr
  • Apa clocotita 180ml
  • Oua 6 buc
  • Zahar 300 g
  • Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • Faina 280 gr
  • Praf de copt 1 plic
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata,
  • 200 ml de frisca lichida
  • Crema de vanilie:               
  • 3 oua intregi 
  • 6 lg. de zahar 
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida 
  • Crema cu nuca si rom:
  • 250 gr. nuca macinata,
  • 120 gr. zahar, 
  • 180ml lapte, 
  • 2 oua, 
  • 2-3 lg esenta de rom, 
  • 150ml. frisca lichida

   

Mod de preparare

 Blat ciocolatos:

Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa care incorporam  faina si praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Turnam aluatul intr-o  forma de copt. Scuturam  usor tava de masa, sa se uniformizeze aluatul sis a iasa bulele de aer afara. Punem tava la cuptor cca. 40 minute( pana trece testul cu scobitoarea).

Creme:

1. Crema ganache de ciocolata: 200 gr ciocolata, 200 ml de frisca lichida. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur ( sau pe foc mediu)si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine. Dupa ce se raceste se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa si groasa.Eu am adaugat prin ea cirese din compot.

2. Crema de vanilie: batem 3 oua intregi pe abur cu 6 lg. de zahar si vanilie pana ce se ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecam compozitia cu 200 ml frisca batuta tare.

3. Crema cu nuca si rom: 250 gr. nuca macinata,120 gr. zahar, 180ml lapte, 2 oua, 2-3 lg esenta de rom, 150ml. frisca. Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se pune laptele,romul, apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.

Blatul il umplem cu cele trei creme si il ornam dupa preferinta. Eu am facut niste bujori.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat ciocolatos cu trei feluri de crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Pink

Postat de momo121

Desert tort Pink

Pentru Blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Postat de medioto59

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Crema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2011, 14:55
este minunat tortul, felicitari!
si cum eu sunt prima, primesc portie dubla, asa-i?
la 04.11.2011, 14:57
mai primesc inca o portie?
la 04.11.2011, 15:31
SUPER
la 04.11.2011, 15:32
ce frumos l-ai ornat primesc si eu
la 04.11.2011, 15:53
wow, ce bine arata!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking