Ingrediente
- 1 3/4 cup faina alba(1 cup faina=205 gr)
- 2 cup zahar(410gr)eu am folosit jumatate zahar pudra cumparat pt ca are amidon si jumatate zahar normal
- 3/4 cup cacao(50 gr)
- un praf de copt
- un praf sare
- 1 cup iaurt(236 ml)
- 1/2 cup ulei vegetal(118ml)
- 2 oua mari sa3 mici
- esenta de vanilie
- 1 ceasca de cafea neagra
- pentru crema:
- 250 ml frisca lichida
- 50 gr praf de budinca cu ciocolata
- jumatate pahar cu suc de portocala sau puteti pune lapte
Mod de preparare
Este cel mai simplu cu putinta de preparat si anume intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate iar in alt castron ingedientele lichide.Apoi adaugam ingredientele lichide peste cele uscate amestecam bine cu o paleta si turnam in tava rotunda pentru tort tapetata cu hartie cerata sau unsa foarte bine cu unt.Deschidem cuptorul la 175 grade Celsius sau 375 F si lasam blatul 35-40 minute,pana trece testul scobitorii.Cred ca foarte bine ar merge si ceva fructe uscate sau nuci sau alune,este un blat tare ,tare bun ai zice ca e insiropat ,nu este uscat ..e cam de genul,, negresei,,.Acum daca va doriti un tort inalt cred ca va vor trebui doua blaturi ca acesta.Eu l-am ornat cu o crema din frisca lichida(250 ml)mixata cu jumatate de plic puding de ciocolata (50 gr) si jumatate pahar de suc proaspat de portocala,iar deasupra am ras ciocolata cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (89)
|