Tort clasic de ciocolata

Postat de daniastefania in Torturi
19 Sep 2015 | 3538 vizualizari
Tort clasic de ciocolata

Cel mai bun tort simplu de ciocolata. Usor de facut si se topeste in gura. Cui ii place ciocolata si nuca trebuie neaparat sa incerce reteta. Veti fi cuceriti imediat si va deveni o reteta pe care o veti repeta iar si iar.

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 225 gr ciocolata
  • 375 gr zahar
  • 6 oua
  • 225 gr nuca macinata
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta vanilie

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia anterioara, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de 50 minute. Se face proba scobitorii. Scobitorea trebuie sa fie putin umeda de ciocolata. Se lasa tortul la racit. Se va lasa putin la mijloc, iar marginile vor crapa putin. Un tort absolut delicios! Merita incercat! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de aliliana

Desert tort cu crema caramel si visine

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Tort Gabriela

Postat de Constelatialeu

Tort Gabriela

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 21:00
la 19.09.2015, 21:19
Delicios
la 19.09.2015, 21:52
la 19.09.2015, 22:35
Multumesc!
la 21.09.2015, 13:17

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking