Ingrediente
- 225 gr unt
- 225 gr ciocolata
- 375 gr zahar
- 6 oua
- 225 gr nuca macinata
- 75 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta vanilie
Mod de preparare
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia anterioara, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de 50 minute. Se face proba scobitorii. Scobitorea trebuie sa fie putin umeda de ciocolata. Se lasa tortul la racit. Se va lasa putin la mijloc, iar marginile vor crapa putin. Un tort absolut delicios! Merita incercat! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|