Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri nuca macinata
- 4 linguri faina
- 2 banane foarte coapte
- 40 g ciocolata neagra 70 % cacao
- Sirop
- 200 ml apa
- 3 linguri zahar
- 1 fiola esenta rom
- Crema unt
- 1 ou
- 240 g zahar
- 25 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 250 g unt
- Crema fructe de padure
- 1 plic crema fructe de padure Dr.Oetker
- 100 g zahar tos
- 250 ml lapte condensat
- Decor
- flori din martipan
Mod de preparare
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se omogenizeaza.Apoi se adauga faina si nuca si la final albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus,pana se omogenizeza .Se tapeteaza o forma patrata ,cu hartie de copt,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 3 parti.
Siropul :
Apa si zaharul se pun la fier,se da in 2-3 clocote se trage de pe foc si se adauga esenta.Se lasa la racit
Crema de unt :
Oul,zaharul,cacaoa si laptele se pun pe foc,amestecam pana se topeste zaharul,nu trebuie sa fiarba.Se lasa sa se raceasca.Untul il mixam bine pana devine spumos si apoi turnam peste el,putin cate putin crema racita,amestecand bine.Continuam pana terminam crema de turnat.
Crema fructe de padure :
Intr-un bol rasturnam continutul plicului,adaugam zaharul si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare :
Asezam prima foaie din blat,o insiropam,intindem jumatate din crema de unt,apoi punem foaia a doua,insiropam,punem crema fructe de padure,nivelam,la final punem ultima foaie insiropata si imbracam cu crema de unt.Ornam cu decoruri din martipan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort colorat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|