Ingrediente
- 4oua
- 250g zahar pudra
- 250ml frisca lichida
- 300g faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 100ml rom
- 100g ciocolata
- 400g martipan sau pasta de zahar
Pentru crema:
- 3galbenusuri
- 200g unt sau margarina
- 200gzahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Bate ouale cu zaharul,adauga frisca batuta,faina si praful de copt.Tapeteaza tava cu ulei si faina si torni compozitia in tava si o lasi la cuptor 45 min.Dupa ce se raceste se taie blatul in trei.
Crema:Freaca galbenusurile cu zahar si tine cateva minute la bain-marin.Freaca untul spuma si incorporeaza galbenusurile racite si vanilia.Insiropeaza cu rom si pune o parte din crema.Acopera cu al doilea blat,insiropeaza si pune a doua parte din crema.Aseaza deasupra capacul.Intoarce tortul cu baza in sus.Da la rece o ora.Se unge deasupra cu aproape toata crema ramasa,pastrand putin pentru decor.Decoreaza cu jumatate din ciocolata topita si da la rece.Se pune intr-un cornet crema ramasa si se orneaza marginile tortului.
Imparte bucata de martipan in 3.Formeaza sul din fiecare si impleteste-le in 3.Cand lantul este gata ,da-i forma de semicerc.Toarna peste ea restul de ciocolata topita si pune-o pe un gratar sa se usuce ,apoi da-o la rece cateva ore si decoreaza cu trandafiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cosulet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|