Tort Cosulet

Postat de Gina_Cristina in Torturi
10 Mar 2012 | 6983 vizualizari
Tort Cosulet

am facut acest tort de 8 Martie pentru doamna invatatoare.copii au fost incantati.

Ingrediente

  • 4oua
  • 250g zahar pudra
  • 250ml frisca lichida
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100ml rom
  • 100g ciocolata
  • 400g martipan sau pasta de zahar

Pentru crema:

  • 3galbenusuri
  • 200g unt sau margarina
  • 200gzahar pudra
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul,adauga frisca batuta,faina si praful de copt.Tapeteaza tava cu ulei si faina si torni compozitia in tava si o lasi  la cuptor 45 min.Dupa ce se raceste se taie blatul in trei.

Crema:Freaca galbenusurile cu zahar si tine cateva minute la bain-marin.Freaca untul spuma si incorporeaza galbenusurile racite si vanilia.Insiropeaza cu rom si pune o parte din crema.Acopera cu al doilea blat,insiropeaza si pune a doua parte din crema.Aseaza deasupra capacul.Intoarce tortul cu baza in sus.Da la rece o ora.Se unge deasupra cu aproape toata crema ramasa,pastrand putin pentru decor.Decoreaza cu jumatate din ciocolata topita si da la rece.Se pune intr-un cornet crema ramasa si se orneaza marginile tortului.

Imparte bucata de martipan in 3.Formeaza sul din fiecare si impleteste-le in 3.Cand lantul este gata ,da-i forma de semicerc.Toarna peste ea restul de ciocolata topita si pune-o pe un gratar sa se usuce ,apoi da-o la rece cateva ore si decoreaza cu trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cosulet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2012, 17:36
waw! Suuperb!
Poze mai multe n-ai?
la 10.03.2012, 18:41
nu.e singura poza care am reusit sa o fac si era la scoal.Cu toate ca nu m-am simntit prea bine am reusit sa fac acest tort.Multumesc din suflet pentru apreciere
la 10.03.2012, 19:12
M-ar fi interesat fazele intermediare. Este foarte reusit
la 10.03.2012, 19:16
arata tare bine
la 10.03.2012, 19:18
un tortulet superb!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking