Ingrediente
- Blat 1:
- 6 oua
- 6 linguri cu zahar
- 1 plic praf Creme Ole de cioco de la Dr. Oetker
- Blat 2 (idee de la Miha):
- 2 oua
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingura cu ulei
- 2 linguri cu faina
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g alune de padure prajite si macinate
Creme :
- 1 plic Crema de vanilie Dr. Oetker
- 1 plic Crema de ciocolata, trufe si rom Dr. Oetker
Sirop :
- 100 g zahar
- 2 linguri cu miere
- esenta de rom
- esenta de cafea
- apa
Ornament :
- discuri ondulate de ciocolata cu alune
- sticksuri de ciocolata cu crema de menta
Mod de preparare
Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se da la racit.
Se prepara in aceeasi tava blatul al doilea : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga apoi uleiul, praful de copt, faina si alunele macinate. Se amestec bine si se coace tot vreo 25 minute la foc potrivit. Se da la racit.
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Siropul : se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga mierea, esentele si apa si se lasa sa mai fiarba putin. Se lasa sa se racoreasca.
Asamblare : blat 1 insiropat / crema alba/ blatul 2 insiropat / crema de ciocolata, trufe si rom. Se orneaza cu discurile ondulate si sticksurile cu crema de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|