Tort cu aroma de migdale

Postat de mamaieelena in Torturi
15 Ian 2011 | 3344 vizualizari
Tort cu aroma de migdale

Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina ( cu varf)
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 500gr.mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1si1/2 lingura cacao

Glazura:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao
  • 2 lingurite zahar pudra

Siropul:

  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 flacon esenta de migdale

           

Mod de preparare

Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire,

se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul ,

se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura ,

Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja incalzit la 200 grade aproximativ 30 minute.

In timp ce sta in cuptor blatul ne ocupam  de crema,

intr-un bol punem mascarpone cu zaharul si-l amestecam energic; dupa aceea adaugam si cacaua si la sfarsit frisca care in prealabil a fost batuta cu mixerul,

Cand blatul este deja rece se insiropeaza(siropul se face punand la fiert zaharul apa si esenta la sfarsit)

siropul trebuie sa fie rece. dupa aceea se pune crema si deasupra jumatate din frisca lichida se bate cu zaharul si asa alba se pune peste crema iar cealalta jumatate se bate deasemeni dar cu cacao si se orneaza.

Pe deasupra am pus fulgi de migdale si am ras ciocolata.

Pofta buna, 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Amandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa. Blaturi: Se separa ouale....

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane

Postat de mirela0911

Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2011, 23:55
ce bunatate!
la 16.01.2011, 00:02
Am ajuns si eu
la 16.01.2011, 00:20
Super bun si eu vreau
la 16.01.2011, 01:10
ce bine suna!!!
la 16.01.2011, 06:20
Arata foarte bine.

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking