Tort cu aroma de trandafir

Postat de Bunica in Torturi
9 Feb 2014 | 33893 vizualizari
Tort cu aroma de trandafir

Este un tort delicios!Cand am auzit pentru prima data de el am spus din start :trebuie sa-l incerc!Este o reteta foarte veche pastrata si data mostenire fetelor din familie, de o doamna din Focsani.Dar, uite ca a ajuns si la mine,care nu fac parte din familia respectiva.

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100g. smantana grasa
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • o lingura de zahar cu petale de trandafir

Mod de preparare

Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi.

Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!!

Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,adugam apoi zaharul lingura cu lingura si mixam pana devine o bezea ferma(daca intorci vasul cu susul in jos nu curge).

Scoatem telurile si adaugam cele 3 linguri dulceata de treandafir putin cate putin amestecand usor cu o paleta de jos in sus .

Compozitia obtinuta se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars.

Cratita se pune in alta cratita mai mare cu apa fierbinte in ea.

Dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute.Se face testul cu scobitoarea.

Cand este copt inchidem focul d,deschidem usa cuptorului si-l lasam sa se raceasca in cuptor.

Cand este bine racit se scoate cratita cu blatul si se rastoarna pe platou,punand platoul deasupra si intorcand cu o miscare energica.

Daca are  mult sirop de zahar ars ,acesta se absoarbe cu un servetel.

Frisca se bate cu mixerul.In ea am pus o lingura de zahar cu petale de trandadir luat din Germania.

Se orneaza cu frisca dupa bunul plac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu aroma de trandafir

Postat de merisor67

Tort cu aroma de trandafir

Preparam mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste ele. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam...

Citeste continuarea

Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

Postat de BuniMaria

Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

Blatul Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului. Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura. Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2014, 11:46
Foarte frumos!
la 09.02.2014, 11:48
L-am "favorizat"Buni,arata exceptional,frumoasa descrierea
la 09.02.2014, 11:49
Cris Tina este atat de fiiin!
la 09.02.2014, 11:52
Trebuie sa fie foarte bun, am sa-l incerc!
la 09.02.2014, 11:54

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking