Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

Postat de merisor67 in Torturi
9 Iul 2015 | 5982 vizualizari
Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

Am avut comanda in week-end de un tort cu multa ciocolata si cu multa l-am facut. A fost facut cu mare drag, pentru o aniversare. Nu-s eu prea multumita de reusita aspectului, dar dupa cum am mai spus, torturile nu-s punctul meu forte. Ursitorile n-au fost prea darnice la mine, sa ma inzestreze cu rabdare :)))) Mi-o cam pierd cand vine vorba de ornat. Dar la gust cred ca l-am facut bun, asa cred, ca nu l-am gustat, insa asa mi s-a confirmat. Am rugat persoana in cauza sa-mi trimita o poza cu sectiunea, sa se vada si interiorul, ca asa-i sta bine unei retete complete. Prima data am vazut acest mod de a decora tortul cu banda de ciocolata la Ancuta si de atunci m-a tot bantuit pana acum cand am indraznit sa incerc si eu. Trebuie avuta mare grija cand topim ciocolata, cat lapte punem, sa nu o diluam prea rau si sa nu se mai intareasca. Multumesc, Ancuta pentru inspiratie! Si pentru ca azi se implinesc trei ani de cand m-am alaturat indragitei comunitati a bucatarasilor, il dedic acestei sarbatori. Va imbratisez cu mare drag, bucatarasi iubiti!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri nuca macinata grosier
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie(55%)
  • 400 g dulceata de visine
  • Pentru banda de ciocolata:
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita lapte
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • folie de ambalat, cu bule
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • razatura de ciocolata duo

Mod de preparare

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste albusuri.

Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare.

Adaugam galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si omogenizam, apoi diluam compozitia cu laptele si uleiul si incepem sa adaugam treptat, nuca macinata grosier, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Obtinem o compozitie de textura celei de chec, poate putin mai densa.

Tapetam o forma cu peretii detasabili, cu ulei si turnam compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit si coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Pentru sirop, punem apa cu zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam in sirop, esenta de rom.

Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas impreuna cu frisca lichida.

Punem vasul pe foc si amestecam in el pana se topeste ciocolata, apoi il dam deoparte si cand se raceste usor, il introducem in frigider.

Il lasam la frigider 30-40 de minute sa se raceasca bine, apoi il scoatem si introducem mixerul in crema si mixam energic pana devine spumoasa.

Indicat ar fi ca dupa topirea ciocolatei, sa o turnam intr-un bol de mixer, sa putem lucra mai usor si fara zgomot.

Peste crema adaugam dulceata de visine si o amestecam bine, fara a mai mixa ca sa nu strivim visinele.

Taiem blatul de tort, racit, in trei parti si le insiropam bine cu siropul, de asemeni racit, apoi asamblam tortul, tot in forma in care l-am copt.

Adica, asezam prima foaie in forma, intindem peste ea 1/2 din crema, acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem restul de crema si acoperim cu ultima foaie.

Dam forma la frigider pentru cateva ore, timp in care crema se va mai intari.

Pentru glazura de deasupra, topim 50 gr ciocolata cu lapte impreuna cu 50 ml frisca lichida si cand se dilueaza o intindem rapid deasupra tortului, turnand-o la centru si inclinand tortul intr-o parte si in alta sa se intinda uniform.

Facem acest artificiu dupa ce am inlaturat partea detasabila a formei, pentru ca o mica parte din glazura se va scurge si pe peretii laterali.

Lasam tortul deoparte si ne ocupam de banda de ciocolata.

Masuram circumferinta tortului si inaltimea lui si decupam o banda dintr-o folie cu bule, exact dupa dimensiunile masurate.

O spalam bine si o clatim la fel de bine, apoi o intindem pe masa cu partea cu bule in sus.

Topim ciocolata alba(50 gr), impreuna cu 1 lingurita de lapte si o punem intr-un posh, apoi desenam niste inimioare cu ajutorul unui dui subtire.

Topim ciocolata amaruie(100 gr) impreuna cu ciocolata cu lapte (150 g) si cele doua linguri de lapte si o intindem pe toata banda cu bule, dar dupa ce inimioarele albe se intaresc putin.

Lasam banda pe masa, pana se intareste putin ciocolata, apoi imbracam cu ea peretii laterali ai tortului, presand usor banda, pentru a se fixa bine pe tort.

Dam tortul la frigider pentru minim o ora, sa se intareasca bine ciocolata, apoi inlaturam banda.

Se inlatura imediat daca ciocolata este intarita bine.

Cele 50 gr ciocolata alba si 50 ml  frisca lichida, le diluam pe foc, apoi dam vasul la rece.

Dupa racire, mixam amestecul pana devine cremos si cu ajutorul poshului cu duiul cel mai mic scriem urarile deasupra tortului(aici mai am ceva de lucru).

Daca este crema prea groasa, o mai diluam cu putin lapte, sau daca avem un creion de ornat, putem orna direct cu ciocolata topita.

Si pentru ca nu mi-au placut marginile benzii de ciocolata, de deasupra tortului, am imprastiat pe langa ele putina razatura de ciocolata duo de la LIDL sa fie in ton cu tot decorul.

Este migalos, dar merita, mai ales ca torturi nu facem prea des.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (65)
Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone si caramel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort cu mascarpone si caramel

Pentru blat topim ciocolata cu untul si lasam sa se racoreasca. Mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul. Dupa ce ouale si-au dublat volumul, adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2015, 18:59
La cat mai multe bunaciuni!
la 09.07.2015, 19:07
Migălos ,frumos și taaaaaaaaaaaare bun,ciocolatosul! Bravo,Merișor!
la 09.07.2015, 19:09
Multumesc, Buni!
la 09.07.2015, 19:10
Medi
la 09.07.2015, 19:11
Eeeee, cică e pt cineva tortul! De fapt e pt noi! La cat mai mulți ani alături de noi și la cat mai multe rețete delicioase! Eu vreau o felie mareeeee de tort!

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking