Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 2 linguri faina
- Crema
- 1 pachet de unt
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- 4 linguri dulceata zmeura
- Sirop
- 200 ml apa
- 3 linguri zahar
- 1 esenta de vanilie
- Pt.ornat
- frisca 200 ml smantana pentru frisca
- 1 pliculet intaritor pt. frisca( optional)
- 50-60 g g zahar pudra
- ''figurine'' din ciocolata
Mod de preparare
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se pune compozitia in ea,se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si se taie,eu l-am taiat in 4.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun la fiert,cand a dat in fiert se trage de pe foc si se adauga esenta,se lasa la racit.
Crema:
Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa,se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul,ce a fost lasat la temperatura camerei.Se omogenizeaza bine,apoi se adauga dulceata de zmeura.
Frisca: Smatana pentru frisca se mixeaza baine pana se intareste,se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.In cazul in care nu se bate bine putem adauga 1 intaritor de frisca
Asamblare:
Se taie blatul in 4 se siropeaza fiecare parte,apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca si ceva imaginatie,daca ai,daca nu Dumnezeu cu mila...eu n-am avut nici chef si nici prea mare imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuca si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|