Tort Cuib

Postat de nico15 in Torturi
7 Ian 2013 | 3563 vizualizari
Tort Cuib

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 160 g de zahar
  • 25 ml ulei
  • Crema:
  • 450 g de ciocolata neagra(cuvertura) peste 55% cacao
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 g de zahar
  • 1 fiola esenta de rom sau vanilie(sau semintele de la o pastaie de vanilie)
  • Zmeura, mure coacaze
  • Fulgi de Migdale
  • Sirop:
  • 200 ml de apa
  • 150 g de zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom/vanilie
  • Décor:
  • Stixuri trase in ciocolata(Auchan, Cora)
  • Un cuib decorative cu puisor(evident ca nu se mananca)
  • 50 g nuca de cocos verde

Mod de preparare

Pentru blat:

Preincalzim cuptorul la 180°C. Separam ouale si vom bate separate albusurile de galbenusuri. Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, dupa ce incepe sa se intareasca adaugam in ploaie zaharul. Dupa aceea scoti albusurile batute spuma de la robot sit e transferi intr-un bol de sticla. Vom incorpora pe rand galbenusurile si vom amesteca dupa fiecare in parte de abia dupa ceea il adaugam pe celalalt. Dupa aceea adaugam faina incet si uleiul, amestecam cu o spatula ca sa aeram compozitia sa iasa blatul pufos.

Compozitia o turnam intr-o forma circulara de 22.5 cm, care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau putem sa punem hartie de copt. Se da la cuptor la temperature de 180°C aproximativ 30 de minute. Dupa care putem incerca, testul se poate face cu o scobitoare, se introduce in blat si daca se scoate si este curate inseamna ca blatul este copt.

Cat asteptam ca sa se coaca blatul ne putem apuca de crema si de sirop, deci pentru crema topim ciocolata intr-o cratita la foc mic(sau la bain-marie) adaugam zaharul si frisca lichida si amestecam, avem grija sa nu dea in clocot. Luam de pe foc si continuam sa amestecam, dupa care punem vasul intr-un alt recipient in care avem apa rece si continuam sa amestecam pana crema devine spumoasa, apoi adaugam esentele.

Pentru sirop, punem pe foc si fierbem apa cu zaharul lasam sa se raceasca si adaugam esentele.

Acum ne vom apuca de asamblat tortul, tai blatul de tort in trei, fiecare parte a blatului se va insiropa cu siropul facut in prealabil dupa aceea adaugam crema, dupa ce am pus crema pe primul blat adaugam fructele: zmeura, mure coacaze, adaugam al doilea blat adaugam crema iar deasupra punem fulgi de migdale pe care in prealabil i-am tras la tigaie fara ulei iar deasupra adaugam a treia parte a blatului si adaugam crema

Luam un cutit mai lat si adaugam crema si in laterala tortului, dup ace am terminat aceasta operatiune adaugam sticksurile de ciocolata si lasam sa se lipeasca de crema si adaugam nuca de cocos, dupa care adaugam si cuibul si dam la frigider.

Reteta am gasit-o in revista “Practic in bucatarie special, Torturi, prajituri, fursecuri” dar mi-am adus si eu contributia, adaugand si modificand unde am crezut ca este cazul.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cuib" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cuib supriza pentru Iepuras

Postat de panacris

Tort cuib supriza pentru Iepuras

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...

Citeste continuarea

Tort cuib de pasari

Postat de privatelaura

Tort cuib de pasari

Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2013, 11:12
foarte frumos si bun
la 08.01.2013, 13:07
super
la 08.01.2013, 13:35
Ce dragut
la 08.01.2013, 14:45
simpatic
la 08.01.2013, 18:23
Multumesc mult

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking