Ingrediente
- Blat
- 4 oua
- 120 gr zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 50 gr unt, topit
- 60 gr stafide, maruntite
- 100 ml vermouth
- 120 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- Crema
- 200 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr ciocolata amaruie
- 150 gr unt
- 120 gr zahar
- 20 gr cacao pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foiate de copt 3 tavi de copt a cate 15 cm diametru.
2. Pentru blat, pune la incalzit stafidele cu vermouthul pentru 2 min apoi lasa sa stea 10 minute.Bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza apoi untul urmat de stafidele impreuna cu vermouthul. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedent.
3.Imparte aluatul in cele 3 tavi si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blaturile sa se raceasca complet.
4. Pentru crema, topeste ciocolata impreuna cu frisca, amestecand pana la omogenizare. Da acest sos de ciocolata la rece pentru 1-2 ore, pana cand se intareste.
5. Intr-un vas bate untul cu zaharul, cacaoa si vanilia. Dupa cele 1-2 ore, scoate “sosul” inarti de ciocolata si bate-l pana devine crema. Incorporeaza crema precedent si amesteca pana la omogenizare.
6. Pentru asamblare, taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema si aseaza un al blat deasupra. Repeta procedura cu restul blaturilor si cremei. La final imbraca intreg tortul cu crema ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de vanilie cu stafide si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|