Tort cu blat de zmeura si crema de vanilie

Postat de mimmi in Dulciuri
12 Feb 2012 | 3775 vizualizari
Tort cu blat de zmeura si crema de vanilie

Cu acest tort i-am servit pe musafiri saptamana trecuta cand am implinit frumoasa varsta de 18 ani. Combinatia dintre blatul cu aroma de zmeura si crema fina de vanilie a fost o alegere perfecta. Din pacate pozele nu sunt foarte reusite deoarece am fost putin in criza de timp :)

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de:

  • 300 g piure de zmeura,
  • 250 g zahar,
  • 400 g faina,
  • 1  plic praf de copt,
  • 3 oua,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 250 ml lapte,
  • 1 lingura ulei,

Crema:

  • 500 ml lapte ,
  • 50 g unt,
  • 50 g amidon alimentar,
  • 1pastaie vanilie,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingura zahar vanilinat,

Fondant marshmallow:

  • 225 g marshmallow,
  • 650 g zahar pudra din comert,
  • 75 g amidon alimentar,
  • 50 g margarina la temperatura camerei

Mod de preparare

Cel putin cu 1 zi inainte pregatim fondantul,care trebuie sa stea peste noapte intr-un loc racoros. Punem marshmallows intr-un vas cu pereti inalti(pt ca se umfla tare),peste adaugam 3 linguri de apa si dam bolul cca 1 minut la cuptorul cu microunde,pana se topesc. Daca nu aveti cuptor puneti marshmallows pe bain-marie. Scoatem bolul si amestecam cu o lingura obtinand o pasta. Punem intr-un alt vas inalt zaharul cernut(sa eliminam eventualele cocoloase),amidonul,margarina si pasta de mashmallows,amestecam prima data cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza dupa care punem fondantul pe masa prafuita cu zahar pudra cernut si il framantam cu mana. Daca mai trebuie zahar,adaugati-l cernut,iar fondantul isi va lua cat are nevoie. Punem fondantul intr-o folie alimentara si il tinem peste noapte intr-un loc racoros(nu in frigider). Inainte de a-l folosi il punem la microunde pentru 30 de minute,nu prea mult sa nu se inmoaie prea tare. Cand il folositit,intindeti fondantul pe masa prafuita cu zahar pudra cernut si nu il intindeti prea subtire pentru ca se rupe,cca 5 mm grosime. Anto zice ca se poate pastra pana la o luna al meu (ce a  ramas dupa ce am imbracat tortul) are o saptamana si e intr-o stare perfecta. Pentru blat,amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol. Intr-un alt bol,mixam ouale,adaugam laptele si uleiul si mixam pana la omogenizare. Peste adaugam ingredientele uscate si mixam incontinuare,pana la omogenizare dupa care adaugam piureul de zmeura si amestecam cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru cca 40 de minute,pana trece testul scobitorii,il lasam la racit. Crema: 450 ml lapte,impreuna cu zaharul,untul si pastaia de vanilie despicata se pun intr-o cratita,se lasa la fiert. Intr-un pahar amestecam 50 ml lapte cu amidonul,iar in momentul in care s-a topit untul adaugam amidonul si amestecam pana la ingrosare,dupa care se lasa la racit. Asamblare: Taiem blatul in 3 felii,eu nu l-am insiropat dar se poate si insiropa daca credeti ca e nevoie.  1 lingura din crema se lasa deoparte pentru a imbraca tortul. Punem pe o farfurie prima foaie de tort,se intinde uniform 1/3 din crema de vanilie,asezam a doua foaie de tort,intindem 1/2 din crema ramasa si a treia foaie de tort. Imbracam tortul in crema pusa deoparte si il imbracam in fondant. Eu l-am decorat cu floricele si fluturasi din fondantul de mai sus. Pentru tortuletul mic,am facut un blat din 2 oua,la care am folosit colorant rosu si l-am copt intr-o forma mica rotunda. Am folosit restul de crema de vanilie si l-am imbracat in fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de zmeura si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 12:09
Ce micuta esti, Mimi! Sa fii sanatoasa si iubita!
Imi plac si lumanarelele pe care le-ai avut , de tort...nu mai zic
la 12.02.2012, 12:16
apetisant
la 12.02.2012, 12:59
La multi ani!!sa fii sanatoasa,sa iti ofere viata multe bucurii,fericire si sa fii foarte iubita!!
la 12.02.2012, 13:18
La Multi Ani!!!Sa fii fericita,sanatoasa si sa i parte numai de lucruri bune! tortul e superb
la 12.02.2012, 13:33
Ce combinatie delicioasa!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking