Tort cu branza si capsuni

Postat de rodica_m in Torturi
14 Iun 2011 | 3978 vizualizari
Tort cu branza si capsuni

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • CREMA:
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 ml frisca
  • 100 ml iaurt (simlu sau cu capsuni)
  • 4-5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 plic gelatina
  • GLAZURA:
  • 500 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • 100 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si se coace aprox 35 min. Se face testul cu scobitoarea. Blatul se pune la racit.

Crema:

Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, zeama si coaja de lamaie si gelatina (care a fost hidratata in 100 ml apa rece apoi dizolvata la baie de apa). Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta. Blatul se aseaza intr-o forma detasabila se toarna compozitia si se da la frigider pana se incheaga.

Glazura:

Capsunii se mixeaza in blender sau robot. Pasta obtinuta se trece printr-o sita fina pentru a inlatura semintele. Se amesteca cu zaharul, 75 ml apa rece si se pune la fiert pana da in doua trei clocote. Se da deoparte si se adauga gelatina gidratata in 100 ml apa rece. se amesteca bine pana se dizolva gelatina.

Dupa ce glazura sa temperat se toarna peste stratul de branza si se da la rece pentru cateva ore. Se inlatura cadrul metalic si se portioneaza cu un cutit fierbinte in bucati. Se decoreza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Postat de Moni_alex

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de...

Citeste continuarea

Desert tort indragostit

Postat de xana

Desert tort indragostit

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2011, 21:11
super arata
la 14.06.2011, 21:13
delicios
la 14.06.2011, 21:29
frumos
la 14.06.2011, 21:39
ce bine arata
la 14.06.2011, 22:20

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking