Tort cu cafea si scortisoara Dukan

Postat de deyutzky in Torturi
7 Feb 2014 | 15346 vizualizari
Tort cu cafea si scortisoara Dukan

sursa de inspiratie a fost blogul retete-dukan.ro Se consuma in Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri tarate de ovaz
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 6-7 linguri indulcitor
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1000 g quark ( 2 cutii a cate 500g)
  • 8 linguri indulcitor pudra
  • 3-4 linguri cafea indulcita
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri lapte degresat 0,1% grasime
  • Jeleu:
  • 600 ml cafea preparata si indulcita cu indulcitor dupa gust
  • 1 plic gelatina
  • Sirop: cafea indulcita

Mod de preparare

Blat:

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: taratele de ovaz, laptele praf, scortisoara, indulcitorul si praful de copt. Punem si ouale si mixam bine pana la omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (diam de 26 cm) si turnam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pentru aprox 15-20 de minute. Se verifica cu o scobitoare apoi se lasa la racit.

Crema:

Hidratam gelatina in 100 ml apa rece.

Intr-un bol mixam quarkul impreuna cu indulcitorul si adaugam 3-4 linguri de cafea si scortisoara.

Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi peste quark si mixam pana la omogenizare.

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, punem blatul in ea si il intepam din loc in loc cu o scobitoare si il insiropam cu cafea.

Turnam crema peste blat si dam tava la frigider pentru aproximativ 1 ora pana cand crema se intareste.

Intre timp pregatim jeleul: gelatina o hidratam in 100 ml apa rece pentru 5 minute si o dizolvam in cafeaua fierbinte.

Daca mai este nevoie se mai adauga indulcitor. Se lasa la racit dupa care se toarna peste crema din tava.

Se da la frigider pentru cateva ore pana cand se intareste si jeleul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si scortisoara Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort joffre cu portocale

Postat de Oana

Tort joffre cu portocale

Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2014, 19:56
Ar fi mai de dietă, nu? Înseamnă că pot mânca triplu.
la 07.02.2014, 19:57
Padre)
la 07.02.2014, 19:57
) Da, Padre, este pentru dieta
la 07.02.2014, 20:03
ce bine arata
la 07.02.2014, 20:03
mai deyutky da ce bunatati faci tu aici Pai si pe noi ne sari??

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking