Tort de cafea cu cirese

Postat de mon in Torturi
4 Iun 2012 | 3513 vizualizari
Tort de cafea cu cirese

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g cacao
  • 1 lingura cafea
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 60 g zahar pudra
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 150 g unt
  • 1 lingura cafea
  • 2 linguri rom
  • pentru umplutura de cirese
  • 250 ml suc de cirese
  • 50 g zahar
  • 200 g cirese
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • decor
  • glazura
  • migdale macinate

Mod de preparare

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul ,adaugi galbenusurile treptat si la final pui faina cernuta cu praful de copt,scortisoara,cafea si cacao. Amesteci usor de jos in sus. Ungi si tapetezi o forma de tort, torni aluatul si coci blatul in cuptorul preancalzit 30-40 de minute. Il lasi sa se raceasca in forma dupa care il tai in trei parti pe orizontala.

Pentru crema: amesteci laptele cu praful de budinca ,zaharul si pui pe foc mic pana se ingroasa ,amestecand continuu. Lasi la racit ,incoroporezi untul moale si aromezi cu romul si cafeaua. Intinzi crema pe primul blat acoperi cu a doua parte de blat si dai la rece sa se intareasca.

Intre timp,fierbi sucul de cirese cu zaharul si praful de budinca. Adaugi ciresele fara samburi si fierbi putin. Asezi imediat crema cu cirese pe al doilea blat si acoperi cu ultima parte, dai din nou la frigider ca sa se intareasca. Scoti tortul din frigider il glazurezi  si il ornezi dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort G

Postat de Constelatialeu

Tort G

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Postat de momo121

Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat:  Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2012, 12:12
la 04.06.2012, 12:16
mmmmmm
la 04.06.2012, 12:17
f bun
la 04.06.2012, 12:31
Vreau si eu o felie!
la 04.06.2012, 12:38
bun si racoros

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking