Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Postat de medioto59 in Dulciuri
13 Dec 2015 | 4281 vizualizari
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava '
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 g margarina Rama Maestro
  • 225 g zahar (eu am folosit zahar pudra)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata alba '
  • Pentru sirop
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom'
  • Pentru ornat
  • 5-6 cirese
  • circa 500 g capsune
  • 150 g fistic

Mod de preparare

Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.
Adaugam apa, lingura cu lingura ,si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.
Cernem faina.
Cernem cacao.
Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.Cand blatul este rece il scoatem din tava,indepartam hartia de copt si il taiem in 2.

Crema

Mixam galbenusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat pana se albesc. Acest amestec se pune pe baie de abur si se tine pana se ingroasa(fara a da in clocot!!!). Se trage de pe foc si se lasa la racit. Se rupe ciocolata bucatele si se topeste cu margarina la foc mic.
Se lasa sa se racoreasca si apoi se mixeaza pana obtinem un amestec cremos.  Acest amestec il adaugam in crema de oua si amestecam pentru o buna omogenizare.

 Siropul Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert  timp de 3 min   Se lasa sa racesca complet. Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine. Asamblare
Se aseaza pe un platou primul blat insiropat. Intindem 1/3 din crema deasupra blatului. Peste crema asezam capsuni feliate(atatea cat sa acopere blatul). Apasam usor fructele astfel incat sa intre putin in crema.Peste capsuni punem 1/3 crema si nivelam.Asezam celalalt blat insiropat. Cu crema ramasa imbracam tortul atat deasupra cat si pe lateral. Deasupra decoram cu capsuni feliate si cateva cirese iar pe lateral se imbraca in fistic pisat in piulita. Se da la rece pentru cateva ore.Se feliaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Retete similare

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert tort cu flori

Postat de ancutsa

Desert tort cu flori

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Din compoziţia rezultată se coc două...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2015, 21:24
Foarte frumos tortul tau!
la 13.12.2015, 21:26
Mi-aş tăia o feli mare de tot şi aş savura-o lângă sobă alături de un suc de fructe proaspăt stoarse.
la 13.12.2015, 21:26
arata de nota 10! Bravo,Medi!
la 13.12.2015, 21:27
Multumesc,Rocs!
la 13.12.2015, 21:27
Pastreaza-ti poftele pana la Craciun Padre)

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking