Tort cu capsuni

Postat de adriana65 in Torturi
29 Mai 2009 | 12187 vizualizari
Tort cu capsuni

Intr-o revista Ioana-Secretele bucatariei, mai veche, am vazut un tort cu capsuni. Arata bestial. Mi-a ramas intiparit in minte. Fiind vremea capsunilor am hotarat sa-l prepar si eu. Zis si facut. Am cumparat capsuni, m-am intors acasa si am constatat ca nu aveam toate ingredientele cerute de reteta. Nu puteam sa renunt la prepararea tortului, asa ca am prestat din ce aveam. A avut succes si tortul facut dupa reteta mea.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  •  3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lichior amaretto
Ingrediente pentru crema:
  • 500 g capsuni
  •  500 ml frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic Tort-Gelee

Mod de preparare

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile. Am mai dat o tura cu mixerul. Am adaugat ingredientele solide: faina amestecata cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Am pus compozitia intr-o forma de tort de 24 cm diametrul, tapetata cu hartie de copt. Am copt aproximativ 20 min. Am scos tortul din cuptor, am desprins hartia de copt si l-am pus pe un gratar pentru prajituri la racit.  Dupa racire am taiat blatul de tort in doua si am insiropat cu un sirop preparat din apa cu zahar, fiert pana ce se ingroasa putin, apoi, dupa ce am inchis focul, am adaugat lichiorul.
Pentru crema am spalat capsunile, le-am curatat , am pus deoparte 100 g pentru ornat; 200g se taie feliute mici; 200 g se pun in paharul blenderului si se fac pasta.
Am batut frisca putin, am adaugat intaritorul si zaharul vaniliat. Am batut bine frisca , am adaugat pasta de capsuni si am mai mixat foarte putin. La sfarsit am pus capsunile taiate si am amestecat cu o paleta pentru ca aceste capsuni sa ramana cat de cat nezdrobite.
Pe blatul de jos am repartizat cam 90% din frisca ; am intins-o bine pe toata suprafata blatului, am nivelat si am pus cel de-al doilea blat. L-am insiropat si pe acesta.
Am acoperit cu frisca ramasa, am intins-o bine cu cutitul si deasupra am repartizat capsunile lasate pentru ornat, taiate in felii subtiri. Am preparat jeleul din praful de jeleu amestecat cu 2 linguri de zahar, am adaugat 150 ml apa si am pus la fiert cam 1 minut. Jeleul astfel obtinut l-am lasat sa se racoreasca (nu prea mult ca se ingroasa si nu-l mai puteti repartiza frumos peste blat), apoi l-am intins pe toata suprafata tortului.
Si gata tortul! Simplu si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2009, 23:33
Nu stiu cum o fi fost reteta din revista,dar asta e super!
la 31.05.2009, 20:17
Super!Asa ceva am facut eu ieri , doar ca crema mea a fost de branza si am folosit un singur blat.S-a mancat tot, mai ales ca am avut si musafiri.meriti 5 furculite!
la 31.05.2009, 22:28
Multulmesc Miha. Am sa incerc sa fac si reteta din revista, pana nu trece vremea capsunilor. Cum spui tu, si acesta a fost super.
la 31.05.2009, 22:33
Roda mersi, anul trecut am preparat tortul cu crema cu branza de vaci si capsuni, a fost delicos si acela . Nu este de mirare ca musafirii tai au mancat tot tortul.
la 18.10.2009, 09:04
ce bine arata!!!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking