Tort cu capsuni si frisca

Postat de marieta in Torturi
7 Iul 2010 | 5118 vizualizari
Tort cu capsuni si frisca

Ingrediente

  • blat:
  • 6oua,
  • 2lingurite de indulcitor lichid,
  • 50ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 7 linguri faina ,
  • un praf de copt.
  • crema:
  • 2linguri faina,
  • 2linguri amidon alimentar,
  • 500ml lapte,
  • 250g unt,
  • 3 lingurite indulcitor lichid,
  • esenta de vanilie si de rom,
  • 500g capsuni.
  • pentru ornat:
  • 500g capsuni,
  • 200ml frisca lichida,
  • un pliculet gelatina incolora,
  • 1 lingurita de indulcitor

Mod de preparare

blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu indulcitorul,apa,uleiul si faina. Apoi se amesteca cu albusurile avand grija sa nu se lase.

Eu n-am avut forma de inimioara pentru copt dar am pus hartie de copt in tava mare de aragaz si am pus blatul in forma de inima cu o lingura.

Se da la cuptor si cand e rumen se incearca cu o scobitoare daca e copt.

crema:

Se amesteca faina cu amidonul si cu 100ml de lapte iar restul se pune sa fiarba. Cand clocoteste se pune compozitia amestecand repede cu telul. Se lasa la racit apoi se freaca untul spuma adaugand budinca,indulcitorul si esentele.

Blatul se taie in doua se insiropeaza cu putina cafea neindulcita si se pune jumatate din crema.

Capsunile se spala se rup coditele apoi se taie felii si se pun peste crema. Se pune cealalta parte de blat insiropata si se intinde crema ce a ramas.

Capsunile pt ornat se spala se rup coditele,se taie si se orneaza tortul cu ele. Se face gelatina cum scrie pe pliculet,adaugand cateva picaturi de indulcitor si se pune calda peste capsuni. Frisca se bate cu esenta de vanilie si indulcitor si se orneaza tortul dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 18:32
Cred ca este foarte gustos,mai ales ca are capsuni.
la 07.07.2010, 19:57
imi place....
la 07.07.2010, 20:13
SI MIE............................5 FURCU
la 07.07.2010, 20:25
explica-ne avatarul pls
la 07.07.2010, 20:35
leviteaza

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking