Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Torturi
22 Iun 2012 | 5547 vizualizari
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Din ultimele capsunele aflate pe piata am zis sa fac un desert pentru ca, de acum vom gasi doar congelate si nu au aceeasi savoare.Va las acest desert pentru week-end si sper sa aveti parte de unul frumos!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam uleiul si apa minerala. Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina. Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa. Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins. Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem. Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.

Crema:

Amestecam mascarponele cu branza de vaci. Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.

Glazura:

Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani. O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.

Asamblare:

Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi. Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara. Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao (ca in poza).

Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema. Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute. Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema. Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers. Dam la rece pentru circa jumatate de ora.

Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava. Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.

Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Postat de caroline

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Blatul:  Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2012, 20:44
....in sfarsit sunt ,prima primesc sigur o felie
la 22.06.2012, 20:45
sa ai parte si tu de un weekend minunat precum acest desert
la 22.06.2012, 20:54
Delicios!
la 22.06.2012, 21:05
super bun
la 22.06.2012, 21:13
excelent a iesit

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking