Tort cu caramel si ciocolata

Postat de gaby_d in Torturi
14 Feb 2011 | 13306 vizualizari
Tort cu caramel si ciocolata

C-o fi de Valentin, c-o fi de Dragobete, c-o fi doar provocarea Mihaelei la joaca cu ciocolata....nu stiu..important e ca am ceva bun :))) Aseara am vrut sa mai pap prajitura cu menta era tava goala :(((

Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • un pahar de zahar
  • un pahar faina
  • putina sare
  • 3 linguri cacao
  • 3 inguri ulei

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana+3 linguri zahar pudra
  • putina zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar pt. caramelizat
  • doua linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon

Sirop

  • 200 ml apa
  • 2 linguri cafea
  • o lingura zahar

Glazura

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • o lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :)))
Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul.
Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
Eu am pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24.

Coacem la foc mic, 25 min.(probam cu scobitoarea)

Crema.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 min, la viteza maxima.(trebuie sa fie tare)
Dam la frigider.

Caramelizam cele 10 linguri de zahar (nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara).
Stingem cu laptele fierbinte (luati de pe foc ca eu nu am luat si a facut reactii chimice:))) si s-a inmultit:))) )
Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam  pana se ingroasa bine si dam apoi la racit.
Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra.
Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para : crema caramel, frisca si albusurile.
Usor..usor...
ps. am vazut aceasta varianta de crema si cu gelatina.Gelatina era pusa in crema caramel caldutza, eu ocolesc pt o vreme gelatina ca am gustat-o odata si..brrrrrr:)))
dar ..imi va trece:))
Voi faceti cum vreti.

Sirop: faceti o cafea din apa, cafea si zahar .PS. N-o beti :)))

Asamblare:
Taiem blatul in trei.
Asezam prima foaie, insiropam cu jumatate din sirop, punem o treime din crema, a doua foaie, sirop, alta treime crema si ultima foaie.

Topim ingredientele pentru glazura la foc mic si calduta o turnam peste ultimul blat.
Decoram cu restul de crema si dam la frigider (peste ultimul pas...eu am trecut:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 13:03
arata superb
la 14.02.2011, 13:08
waw ce-as mai savura si eu o felie
la 14.02.2011, 13:10
s-o papammmmmmmmmmmmm
la 14.02.2011, 13:16
arata zuper , deja e gata jumatate?
si eu vreau
la 14.02.2011, 13:18
ioi ce buna-i parca-i simt gustul

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking