Tort cu caramel si ciocolata

Postat de miha in Torturi
15 Apr 2011 | 10684 vizualizari
Tort cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
  • 80 g unt
  • 130 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri coniac

Mod de preparare

Un tort ce l-am facut pentru Sf Valentin. Nu e atat de dichisit, frumos si elegant ca cel de anul trecut, dar e atat de bun, incat asta se poate trece cu vederea. Sau nu? :)))

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 3 si se coc 3 foi intr-o tava inimioara tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Caramel:

Zaharul il topim. Il lasam pe foc pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.

Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana (atentie din nou, la aburi). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca intr-un vas la foc mic pe aragaz sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

In tava in care am copt blaturile punem in blat pe care-l insiropam, crema de ciocolata, al doilea blat insiropat, apoi caramelul, pe care-l acoperim cu cel de-al treilea blat, de asemenea insiropat.

Dam la rece pentru cateva ore, apoi rasturnam tortul pe un platou si turnam glazura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2011, 00:16
ma duc si ma culc ca iar ma bagi in boala
la 15.04.2011, 00:23
la 15.04.2011, 00:32
perfect
la 15.04.2011, 00:33
grozava crema de caramel!
la 15.04.2011, 00:39
Daca e caramel, nu refuz

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking