Tort cu ciocolata

Postat de rhapsody in Torturi
23 Ian 2013 | 5310 vizualizari
Tort cu ciocolata

V-am adus o felie de tort ciocolatos. Sper sa va placa macar pe jumatate cat ne-a placut noua! :P

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 135 g ciocolata cu lapte
  • 125 ml lapte
  • 100 g zahar tos
  • 60 g zahar brut pudra
  • 60 g unt nesarat (82% grasime)
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 20 g cacao pudra
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l frisca lichida indulcita (eu am folosit Meggle)
  • 220 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 50 ml sirop de visine amestecat cu 200 ml apa plata
  • Decor
  • cacao pudra

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri.
4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si batem pana cand acesta se dizolva complet, iar albusurile capata culoare sidefie.
5. Separat batem untul cu zaharul brun, adaugam in compozitie treptat cate un galbenus si batem pana capata consistenta.
6. Adaugam ciocolata topita in galbenusuri si mixam bine. Tot aici incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
7. Incorporam albusurile putin cate putin la inceput in compozitie cu ajutorul unei spatule, dupa ce compozitia a devenit mai maleabila, putem pune toata compozitia de albusuri batute.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 24 cm si introducem in cuptor pentru 45-50 min. Faceti testul scobitorii pentru a verifica daca e copt (introduceti o scobitoare in mijloc, iar daca iese curata, atunci blatul e copt, daca nu il mai lasati in cuptor).      

Crema

1. Batem frisca spuma, pana creste considerabil in volum.

2. Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Luam vasul deoparte si lasam 3-4 minute sa se mai racoreasca. 

3. Incorporam 3 linguri cu frisca batuta in ciocolata topita. Daca vi se pare ca e prea tare, puneti-o pe baie de aburi din nou si amestecati cu tot cu frisca in ea. Incorporati cam 1/2 din cantitatea de frisca batuta in compozitie, adaugand tot cate 3 lg si amestecand usor cu o lingura. 

4. Dam deoparte 6 lg cu varf de frisca batuta (pentru pus deasupra tortului), iar in restul incorporam frisca cu ciocolata si amestecam usor cu o spatula.

Asamblare

1. Taiem blatul in 3 felii egale.
2. Insiropam primul blat, lasam 2-3 minute, apoi punem o cantitate suficienta de crema si o intindem. La fel procedam cu fiecare felie de blat pe care o punem.
3. In final, acoperim tortul cu un strat de crema. Punem crema intr-un posh si ornam, deasupra pudram cu cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2013, 09:27
la 23.01.2013, 09:37
Vaaaaaaaaaaaai cam atat pot sa zic
la 23.01.2013, 09:39
frumosssss
la 23.01.2013, 10:23
minunat
la 23.01.2013, 10:30
super tort!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking