Tort cu ciocolata alba si capsuni

Postat de postavaru in Torturi
2 Iul 2012 | 4589 vizualizari
Tort cu ciocolata alba si capsuni

Va povesteam recent despre cursul de fotografie. Astazi va arat tortul facut cu ocazia incheierii cursului. Combinatia de ciocolata alba si capsuni a fost ideala.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 130 ml apa
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 550 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Crema de capsuni:
  • 450 g capsuni
  • 350 ml smatana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 5 linguri apa rece

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu apa calda. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin ca o crema.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si le adaugam treptat in compozitie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de mai sus. Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit. Gelatina o hidratam in apa rece apoi o topim la foc mic (atentie sa nu clocoteasca). Dam de pe foc si adugam treptat 4 linguri de ciocolata topita apoi amestecam cu restul de ciocolata.

Separat mixam restul de frisca (350 ml) si o adaugam peste ciocolata racita. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou asezam o foaie de blat si montam in jurul ei inelul de tort. Intindem crema de ciocolata si acoperim cu a doua foaie de blat.

Dam tortul la frigider pana preparam crema de capsuni. Spalam capsunile si le taiem bucatele. Frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra.
Hidratam gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi o dizolvam la foc mic. Peste gelatina dizolvata adaugam putina frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. La final adaugam capsunile. Punem crema pe tort si acoperim cu ultimul blat.

Lasam tortul la frigider cel putin 2 ore apoi scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in marshmallow fondant, dar la fel de bine merge si cu frisca batuta si capsuni feliate.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2012, 09:27
Delicios si felicitari!
la 02.07.2012, 09:28
Multumesc mult Cris
la 02.07.2012, 09:31
Minunat tort! Nota 20
la 02.07.2012, 09:31
frumos si bun bun
la 02.07.2012, 09:33
Wow...super tort. Si felicitari pentru incheierea cursului!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking