Ingrediente
Ptr blat:
- 6 oua,
- 6linguri zahar,
- 6 linguri faina,
- 6 linguri ulei.
Ptr crema:
- 450 gr ciocolata,
- lapte 200ml,
- smantana lichida,
- 150gr unt.
Ptr frisca:
- 250 ml smantana lichida,
- 6 linguri zahar,
- zahar vanilat.
Ptr sirop:
- 250 ml apa,
- 4 linguri zahar,
- esenta rom.
Mod de preparare
Blatul: se face un aluat de pandispan din oua zahar ulei si faina,Compozitia. se pune intr o forma rotunda tapetata cu ulei si faina, se introduce in cuptor ptr 30 minute.
Crema: smantana se pune pe foc mic cu ciocolata, cand ciocolata este topita se adauga untul si se omogenizeaza bine.
Pregatesti frisca:smantana se mixeaza cu zaharul si vanilia.
Pregatesti siropul amestecand apa zaharul si esenta de rom.
Blatul racit se taie in trei randuri, se insiropeaza primul strat se pune ciocolata, 4 linguri frisca, urmatorul strat procedand la fel se orneaza cu crema de ciocolata si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata Robert" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|