Tort cu ciocolata si banane

Postat de angyb in Torturi
4 Feb 2013 | 6193 vizualizari
Tort cu ciocolata si banane

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g unt moale
  • 180g faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 20g de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri de miere
  • 5 banane
  • 25 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:

Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile.

Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de zahar si le mixam bine pana cand devin lucioase, dupa care le adaugam la crema de unt impreuna cu 2 linguri de lapte si amestecam (de sus in jos ca sa nu se lase albusurile). Adaugam faina amestecata cu drojdia si cacao.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava rotunda cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 160 de grade aproximativ 40 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur 200 de ml de frisca impreuna cu ciocolata alba. Cand ciocolata s-a topit luam de pe foc si adaugam untul si mierea.

Compozitia obtinuta se de la rece 2-3 ore,dupa care o mixam spuma dupa care  adaugam  restul de frisca batuta spuma tare.

Taiem blatul in doua intindem un strat de banane taiate in doua pe lung 3/4 din crema acoperim cu al doilea blat di il decoram cu restul de crema ramasa,si  de ciocolata cu lapte rasa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 19:35
Angy, n-ai selectat poza principală Altfel, e gustos, că-s ingrediente bune
la 04.02.2013, 19:35
Acum a apărut şi poza
la 04.02.2013, 19:36
Ce frumos!
la 04.02.2013, 19:37
super
la 04.02.2013, 19:44
Parinte a intarziat un pic poza ca nu o mai gaseam

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking