Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 6 linguri nuca macinata
- Sirop
- 250 ml apa
- 4 linguri de zahar
- 1 esenta de rom
- Crema
- 200 g unt
- 150 g zahar farin
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 ml smantana pt.frisca
- 2 banane coapte bine
- ornat
- o banana nu prea coapta
Mod de preparare
Blat:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit
Siropul:
Fierbem apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.
Crema:
Frecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Topim ciocolata cu smantana de frisca, pe baie de abur. Lasam sa se raceasca un pic si apoi turnam cate putin peste unt, amestecand bine. O lasam la rece cca 20 minute si apoi adaugam bananele bine pasate.Omogenizam bine amestecul.
Asamblare:
Taiem blatul in 3 siropam fiecare parte,umplem cu crema si la final ornam in functie de inspiratie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-banana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|