Tort cioco-banana

Postat de Constelatialeu in Torturi
4 Feb 2013 | 3667 vizualizari
Tort cioco-banana

Eu cand n-am ce face,nu ma scarpin,fac un tort...Asta e un tort micut care dispare repede...

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar farin
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 2 banane coapte bine
  • ornat
  • o banana nu prea coapta

Mod de preparare

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit

Siropul:

Fierbem apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.

Crema:

Frecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Topim ciocolata cu smantana de frisca, pe baie de abur. Lasam sa se raceasca un pic si apoi turnam cate putin peste unt, amestecand bine. O lasam la rece cca 20 minute si apoi adaugam bananele bine pasate.Omogenizam bine amestecul.

Asamblare:

Taiem blatul in 3 siropam fiecare parte,umplem cu crema si la final ornam in functie de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-banana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Postat de privatelaura

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Tort cu Finetti si visine

Postat de andreea_nagy

Tort cu Finetti si visine

Blaturi : Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 08:35
la 04.02.2013, 08:55
O feliuță, de dimineață
la 04.02.2013, 09:03
Panacris.Merge pe stomacul gol
la 04.02.2013, 09:30
la 04.02.2013, 09:36
sa-mi dai si mie o felie

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking