Tort cu ciocolata si crema caramel

Postat de Julie in Torturi
21 Aug 2011 | 10792 vizualizari
Tort cu ciocolata si crema caramel

Tort cu ciocolata si crema caramel, dupa o idee „ciocolatoasa” preluata de la Miha ;)

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • esenta de menta, 
  • 7 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 g ciocolata.
  • Crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 150 g frisca lichida (Hulala).
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  •  1 lingurita gelatina,
  • esenta de menta.
  • Crema ganache de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 ml frisca lichida,  
  • 2 linguri nuca de cocos, 
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 50 g zahar,
  • esenta de menta.
  • Glazura: 
  • 50 g ciocolata,
  • 25 g frisca lichida,
  • 25 g unt,
  • esenta de menta.

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de menta. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si ciocolata maruntita. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coc doua blaturi, in forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare in doua pe orizontala, pentru a obtine 4 foi.

Crema caramel:

Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca.

Crema ganache de ciocolata neagra:

Frisca lichida se pune intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga esenta de menta si gelatina, inmuiata in apa si topita la baie de aburi. Se lasa amestecul la rece cel putin 3 ore, apoi se mixeaza pana devine cremos.

Crema ganache de ciocolata alba se prepara dupa aceelasi procedeu.

Glazura:

Se topesc ciocolata, frisca lichida si untul, la foc mic. Se lasa sa se raceasca.

Sirop:

Se amesteca apa cu zaharul. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.

Asamblarea:

Se tapeteaza cu folie alimentara tava in care a fost copt blatul. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel, calduta. Se pune foaie a doua, se insiropeaza si se intinde crema alba. O alta foaie insiropata si jumatate din crema neagra. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se toarna deasupra glazura calduta.

Se lasa la frigider, pana se intareste glazura. Se scoate tortul pe platou si se decoreaza cu crema neagra ramasa. Se mai pot folosi fructe, frunze de menta si fulgi de migdale.

Aceasta reteta de tort cu ciocolata si caramel merita incercata. Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 09:27
Minunat arata si tare bun si ciocolatos
la 21.08.2011, 09:41
Este un tort formidabil, atat de multe arome si esenta de menta...Grozav...As vrea sa fiu alaturi de tine si sa servesc o bucatica din tortul acesta minunat.
la 21.08.2011, 09:41
arata foarte bine.....
la 21.08.2011, 09:50
Este pe gustul meu !
la 21.08.2011, 10:16
Super ciocolatos!

La ganache-ul de ciocolata alba nu punem gelatina?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking