Ingrediente
pt blat
- 8 oua
- 8 lg faina
- 8 lg. zahar
- 3 lg. ulei
- esenta de migdale
pt. crema
- un plic dr.oetker crema pajituri cu trufe si rom
- 250 ml. lapte
- 3 lg.zahar
- sirop
- 600 ml apa
- 300 gr. zahar sau dupa guste
- senta de rom
pt. ornat
- 500 ml frisca Hulala
- glazura de ciocolata
- 100 gr ciocolata amaruie
- 20 gr.unt
- 20 gr zahar
- 75 ml lapte
- 1 lingura frisca nebatuta
Mod de preparare
Blatul il pregatim astfel: separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul batand incontinuu dupa care punem faina, galbenusurile frecate cu uleiul si un praf de sare si esenta de migdale,amestecand cu o paleta de sus un jos.
Intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt adaugam amestecul si-l introducem in cuptorul preincalzit . Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.
Intre timp punem la fiert apa si zaharul pt. sirop.Cand se raceste se adauga esenta de rom.
Crema de trufe si rom o pregatim conform instructiunilor de pe pachet.
Blatul rece se taie in 3 parti, se insiropeaza , se pune crema intre blaturi si se lasa la rece pana a doua zi.Eu l-am facut seara si l-am ornat a doua zi dar daca-l faceti dimineata puteti sa-l ornati dupa-masa.
Glazura de ciocolata se face astfel: se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste, separat intr-un alt vas punem laptele , untul ,frisca nebatuta , zaharul si aducem pana la punctul de fierbere; adaugam peste ciocolata topita mestecand incontinu.
Adaugam glazura pe tort si de jur imprejur ornam cu frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|