Tort cu ciocolata si gem de zmeura

Postat de CameliaComan in Torturi
7 Ian 2017 | 3404 vizualizari
Tort cu ciocolata si gem de zmeura

Ingrediente

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca batuta
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la un compot cu ananas sau apa+zahar
  • Decor:
  • pasta de zahar de culoare alba
  • pasta de zahar rosie
  • scobitori sau bete pentru frigarui
  • panglica tort
  • crema de unt:
  • 300 g unt 
  • 150 g zahar pudra

Mod de preparare

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm, tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Mousse de ciocolata:

Mixam frisca lichida si apoi o dam la rece. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am topit granulele de gelatina in cuptorul cu microunde. Intr-o craticioara mica, punem frisca pe foc. O lasam pana este fierbinte. Nu trebuie sa dea in fiert. Adaugam ciocolata rupta in bucatele si o amestecam cu un tel pana se topeste. Adaugam gelatina si mai amestecam putin. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, o punem in frigider pentru 20-30 de minute. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Incorporam  frisca in crema de ciocolata. Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in cercul formei in care am copt blatul. Cu o lingurita, scobim usor la suprafata blatului. Pastram resturile de blat. Adaugam 2-3 linguri de gem de zmeura, intindem uniform iar apoi acoperi cu resturile pe care le-am scobit. Insiropam usor prima sectiune. Adaugam 1-2 linguri de crema. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem 1-2 linguri de crema. Insiropam usor si ultima sectiune. Cu o lingurita, scobim usor la suprafata blatului. Pastram resturile de blat. Adaugam 2-3 linguri de gem de zmeura, intindem uniform iar apoi acoperi cu resturile pe care le-am scobit. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi, imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra).  Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta alba de zahar. Acoperim tortul cu pasta de zahar si il finisam. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta rosie de zahar. Decupam inimioare mai groase cu o forma. Eu am decupat 6 inimioare. Decupam si cateva cerculete. Infigem inimioarele in scobitori iar apoi le fixam pe tort. Lipim cerculetele pe suprafata tortului cu crema de unt. La baza tortului punem panglica de decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

Postat de RODIMUR

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 16:47
Ce frumos este Cred ca si bun
la 07.01.2017, 16:48
ce fain e! Sa-l faci si de Valentine's Day daca va fi vre-un concurs ! Arata tare bine si sectionat!
la 07.01.2017, 16:59
frumos
la 07.01.2017, 17:14
Tare frumusel!
la 07.01.2017, 17:18
E superb!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking