Tort cu ciocolata si mascarpone II

Postat de nadina73 in Torturi
21 Noi 2010 | 5921 vizualizari
Tort cu ciocolata si mascarpone II

Iarasi tort?..da ,am zis e luna cadourilor...am promisiunea de la Tatiana ca o sa primesc si poza cu sectiune taiata,deci va poftesc la masa

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 40 ml apa rece
  • 40 ml ulei

Crema:

  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1ciocolata neagra 150 g
  • 500 frisca
  • 3 linguri zahar

Decor:

  • 200 frisca
  • putina crema
  • bombonele ciocolata

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta rom

Mod de preparare

Se pregateste blatul:

Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm cu hatie de copt si se pune compozitia de blat.

Se coace 30 minute la 16o grade

Crema:

Se rupe bucatele ciocolata se pune la foc cu 100 ml frisca lichida pana se topeste dupa care se lasa la racit.

Mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu 350 frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar se amesteca bine, dupa care se pune ciocolata racita si se mai mixeaza 3 minute  .

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul ,se pune apa si se lasa sa se topeasca bine tot zaharul,dupa ce s-a racit se pune esenta

Se insiropeaza bine blatul taiat in doua cu acest sirop.

Asamblare:

Se taie blatul in doua, se insiropeaza bine dupa care se pune crema trei sferturi din ea,un sfert ramane pentru ornat.

Se pune al doile blat se insiropeaza

Se imbraca cu crema si se decoreaza cu frisca ,bombonele................

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone II" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 21.11.2010, 02:07
Sper sa nu ma bata Tatianaa zis sa nu-i pun poza eideci va poftesc la tort
la 21.11.2010, 08:55
BRAVO!
la 21.11.2010, 09:08
Eu am sosit Primesc o feliuta sau trebuie sa o astept pe Tatiana ?Ai 5 furcute
la 21.11.2010, 09:16
foarte frumos
la 21.11.2010, 09:20
frumos cadou..........................

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking