Ingrediente
- Blat :
- 5 oua,
- 5 linguri apa,
- 10 linguri zahar,
- 6 linguri faina ,
- 4 linguri cacao.
- Mousse ciocolata:
- 2 oua,
- 50 gr zahar,
- 150 gr ciocolata cu lapte,
- 350 gr frisca,
- 50 ml cafea lichida.
- Crema
- 150 gr frisca
- 150 gr visine ,
- 2 linguri dulceata visine.
- Sirop :
- 3 linguri dulceata visine amestec cu 100 ml apa fierbinte.
- Glazura:
- 100 ml apa,
- 100ml frisca lichida,
- 100 gr zahar,
- 30 gr cacao,
- 5 gr gelatina.
Mod de preparare
Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit il tai in 3 foi.
Mousse ciocolata si glazura sunt aceleasi retete ca la Triple chocolate cake.
Crema de visine: amestec 150 gr frisca batuta bine cu mixtul rece facut din 150 gr visine,pe care in prealabil le am fiert impreuna cu dulceta de visine,ptr 5- 7 min.
Asez inelul de tort pe un suport de tort de aceeasi marime cu blatul,apoi asez prima foaie de blat,insiropez,adaug crema de visine,adaug a 2 a foaie blat,insiropez,adaug mousseul de ciocolata,adaug a 3 a foaie blat si dau la frigider ptr 2 ore.
Scot inelul de tort si asez tortul pe un gratr apoi torn glazura si il dau la frigider inca 2 ore,apoi ornez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|