Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

Postat de Ina in Dulciuri
19 Apr 2014 | 5268 vizualizari
Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

Pentru ca nu mergem niciodata la nasi fara sa nu ducem si ceva dulce facut in casa, am ales pentru Sarbatorile Pascale sa fac acest tort ciocolatos , care sper sa fie pe placut tuturor.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 4 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • visine din visinata

Crema :

  • 2 plicuri cu praf de crema de ciocolata, de la Dr.'Oetker
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom

Glazura:

  • 250- 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 1lingura cu ulei

Sirop:

  • 5-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom

Pentru decor:

  • piscoturi
  • crema de ciocolata mixata cu 3-4 linguri de glazura .

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,  galbenusurile, cacaoa si faina  amestecata cu praful de copt. 

Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Imprastiem cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele  pana obtinem o crema  ferma. 

Asamblare:

Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu  300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Imprastiem uniform visine din visinata si acoperim foaia cu crema de ciocolata. Peste crema punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe aceasta. Imbracam totul cu crema de ciocolata.

Tapetam peretii tortului cu piscoturi pe care le ungem intai cu crema ( doar pe partea care se lipeste de tort), pentru a adera mai bine de blat.

Glazura: Rupem  ciocolata  in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida  si o lingura de ulei.

Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata tortului. 

Crema ramasa o amestecam cu 3-4 linguri de glazura de ciocolata si din aceasta vom face cu duiul  flori, pe suprafata tortului.

Tortul se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine alcoolizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de Ina

Desert placinta cu mere

Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei.  Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin,...

Citeste continuarea

Chec cu lime si fructe rosii de padure

Postat de timea

Chec cu lime si fructe rosii de padure

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2014, 23:22
vreau si eu visine din astea alcoolizate)
la 19.04.2014, 23:23
la 19.04.2014, 23:32
la 19.04.2014, 23:39
superb
la 19.04.2014, 23:40
frumos

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking