Ingrediente
- 1 plic cu crema pentru prajituri de la dr Oetker
- 250ml lapte
- 3 linguri de zahar pudra
- Blat:
- 50gr ciocolata cu lapte
- 2 linguri nuca de cocos
- 1 lingura de cacao
- 4 linguri de faina
- 20 gr unt+2 linguri de lapte
- 4 linguri de zahar
- 4 oua
- 1 praf de copt
- Pentru sirop:
- 2 linguri zahar tos
- 50ml apa
Mod de preparare
Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile.
Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit adaugati nuca de cocos,amestecati,turnati alternativ galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.Coaceti cca 25-30min in cuptorul preincalzit la 150 de grade.Dupa ce s-a copt scoateti sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Crema:Turnati laptele peste crema si zahar mixand apoi pana es intareste crema.
Sirop:Caramelizati zaharul apoi stingeti cu 50ml apa.
Taiati blatul in 2.Insiropati ambele blaturi.Ungem primul blat cu 3 sferturi din crema.Punem al 2 lea blat ,il ungem cu restul de crema si decoram dupa plac..
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|