Tort cu crema caramel

Postat de LUK in Torturi
1 Dec 2011 | 7084 vizualizari
Tort cu crema caramel

Pentru ca trebuia sa fac un tort rapid si aveam prin casa o crema pentru prajituri cu gust de caramel de la Dr Oetker a iesit tortul asta..partea interesanta e ca aceasta crema nu are gust de caramel ci de ..cafea...deci pe viitor pentru amatori daca vreti o crema dulce ca si caramelul..alegeti sa o pregatiti in casa ..pe bune,crema avea gust de cafea..(ceea ce nu inseamna ca nu a fost bun!!)

Ingrediente

  • 1 plic cu crema pentru prajituri de la dr Oetker
  • 250ml lapte
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Blat:
  • 50gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri de faina
  • 20 gr unt+2 linguri de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri zahar tos
  • 50ml apa

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile.

Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit adaugati nuca de cocos,amestecati,turnati alternativ galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.Coaceti cca 25-30min in cuptorul preincalzit la 150 de grade.Dupa ce s-a copt scoateti sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Crema:Turnati laptele peste crema si zahar mixand apoi pana es intareste crema.

Sirop:Caramelizati zaharul apoi stingeti cu 50ml apa.

Taiati blatul in 2.Insiropati ambele blaturi.Ungem primul blat cu 3 sferturi din crema.Punem al 2 lea blat ,il ungem cu restul de crema si decoram dupa plac..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2011, 17:30
Bunatate delicioasa....imi place mult
la 01.12.2011, 18:37
vaaaai. e belea!))
la 01.12.2011, 20:58


Auz' Gabi...da' tu de unde stiai ce voiam eu sa zic?
la 01.12.2011, 21:08
delicioasa
la 01.12.2011, 21:13
buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking