Tort cu crema de branza, afine si ciocolata

Postat de Criss in Torturi
20 Noi 2013 | 9451 vizualizari
Tort cu crema de branza, afine si ciocolata

Ingrediente

  • Bilute de branza si cocos: 
  • 250 g branza dulce de vaca 
  • 50 g nuca de cocos 
  • 50 g zahar 
  • 2 galbenusuri de ou 
  • 3 linguri de amidon
  • Blat de ciocolata: 
  • 4 oua 
  • 4 linguri zahar 
  • 50 g ciocolata topita
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina 
  • 2 linguri amidon 
  • 3 linguri cacao 
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • Crema de branza
  • 350 g branza de vaca
  • 4 linguri zahar pudra(sau dupa gust)
  • 300 g afine (din congelator)
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (am pus 100 cu lapte si 50 neagra)
  • 50 ml frisca lichida
  • Bordura:
  • 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul,  se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta o compozitie densa si vartoasa dar care va deveni pufoasa si aerata in momentul in care se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. Se toarna compozitia de ciocolata peste bilele de branza si se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 30 minute. (Se incearca cu o scobitoare, pentru siguranta.)

Pentru crema, se hidrateaza gelatina in apa. 

Afinele decongelate se zdrobesc cu blenderul vertical sau doar cu o furculita, daca va place sa ramana si fructe intregi in crema. Branza se amesteca cu 4 linguri zahar pudra si se bate cu mixerul. Se pun afinele peste branza, se amesteca, apoi se adauga frisca batuta. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a topit, se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se amesteca bine pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu mai fie fierbinte, apoi se toarna peste crema de branza.Pe o tava se pune inelul detasabil, se aseaza blatul si peste blat se pune crema de branza.

Se pune tortul in frigider pentru 2 ore, dupa care se scoate inelul, se toarna deasupra glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie si preferinta.

Eu am facut o bordura gen dantela, din ciocolata neagra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

Postat de rocsi_1612

Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

Blatul : Topiti untul si il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti 3 oua intregi si 4 galbenusuri. Le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati untul topit, apoi laptele...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.11.2013, 16:30
la 20.11.2013, 16:40
la 20.11.2013, 17:09
asta da tort!
la 20.11.2013, 17:12
Multumesc dragele mele.
la 20.11.2013, 17:21
tare frumos

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking