Ingrediente
Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):
- 5 oua
- 150 g zahar
- 50 g faina
- Sare
Ingrediente crema de brânză:
- 250 g mascarpone
- 300 ml frisca lichida
- Zeama de lămâie
- Vanilie
Ingrediente jeleu din vin roşu:
- 300 ml vin roşu
- 4 linguri zahar
Ingrediente sirop:
- 2 linguri zahar
- Zeama de la jumatate de portocala
- 150 ml apa
Pentru décor:
- 400 ml smântâna pentru frisca
- 3 linguri smântâna 30% grasime
- 1 lingura zahar pudra
- Ornamente funfetti
- Ciocolata alba+colorant orange,violet,verde
- Flori naturale
Mod de preparare
Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul .
Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.
Este util totusi sa verificati daca este copt.
L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.
Am pregatit jeleul din vin.
Am pus sa fiarba vinul cu zaharul .L-am lasat pâna a scazut si s-a îngrosat suficient.
Am mixat frisca,apoi am adaugat crema mascarpone.
Pentru sirop am fiert toate ingredientele.
Am asamblat tortul.
Am taiat blatul în 3 si l-am însiropat.
Am pus pe fiecare blat crema de brânza iar deasupra jeleu din vin.
Mi-a ramas putina crema pe care am pus-o pe exteriorul tortului.
Apoi am mixat smântâna pentru frisca cu smântâna si zaharul pudra.
Am ornate tortul la exterior cu frisca.
Am topit ciocolata alba si am pus colorant de diferite culori,apoi am
pus-o pe marginea tortului.
Am ornat cu funfetti si flori naturale.
O parte din flori le-am dat prin albus de ou, apoi le-am presarat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
|