TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS

Postat de marcelalidia22 in Torturi
5 Ian 2016 | 3475 vizualizari
TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • 6 oua
  • 6 lg de zahar
  • 6 lg zahar pudra
  • 6 lg de faina
  • 3 lg cacao amara
  • 3 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • ½ pliculet de praf de copt
  • Crema de cacao:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 lg cacao amara
  • Crema de ricotta cu cocos:
  • 250 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 150 g cocos colorat mozaic
  • In plus:
  • 750 g pasta de zahar
  • Colorant rosu , galben si verde in pudra

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu zahar si zaharul vaniliat cu aroma de rom , pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacao si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 180° C , pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cacao:

Se freaca untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se adauga cacaoa si se freaca in continuare pana se topeste zaharul.

Crema de ricotta si cocos:

Se freaca ricotta cu zaharul pana devine spuma si apoi de adauga cocosul colorat mozaic si se amesteca impreuna.

Asamblare:

Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii.

Pe prima felie de blat se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si esenta de vanilie. Apoi se pune crema de ricotta si cocos deasupra si se intinde pe foaia de blat.

Punem a 2 a felie de blat si il insiropam si aceasta felie, apoi punem crema de cacao si o intindem bine pe toata foaia de blat. ( din crema de cacao oprim putin ca sa ungem capacul tortului.)

Si ultima foaie de blat ramasa care e si capacul se pune restul de crema de cacaoa si se intinde un strat subtire.

Intindem 500 g din pasta de zahar si acoperim tortul.

250 g de pasta de zahar ramasa o impartim in 3 parti egale si o colaram cu colorant alimentar rosu, galben si verde din care facem florile si frunzele ca si in foto principala.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Postat de MotanLaOale

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza. Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o...

Citeste continuarea

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Postat de panacris

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2016, 21:06
la 06.01.2016, 10:40
la 06.01.2016, 12:22
Foarte frumos!
la 06.01.2016, 12:41
la 06.01.2016, 20:25

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking