Tort cu crema de castane si ciocolata

Postat de privatelaura in Torturi
7 Mai 2014 | 6169 vizualizari
Tort cu crema de castane si ciocolata

Un tort facut cu sufletul pentru cea mai duioasa fiinta: mama!

Ingrediente

  • pt blat:

eu am copt doua blaturi in doua forme de copt cu acelasi diametru: 24 cm. Puteti coace un sigur blat pe care il taiati in doua straturi.

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • 1 cutie piscoturi


pt crema 1:

  • -1 cutie mascarpone 250 gr
  • 1 pachet piure castane 250 gr
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra.

pt crema 2:

  • 1 cutie mascarpone 250 gr
  • 1 tableta ciocolata neagra 200 gr
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 ml rom

pt ganache:

  • 400 gr ciocolata neagra
  • 400 ml smantana lichida

pt sirop:

  •  500 ml apa
  •  4 linguri zahar brut
  •  20 ml rom

pt ornat:

  •  o cana miez nuca
  •  5-6 bucatele turta dulce uscata
  •  bombonele colorate

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut, lingura cu lingura, dupa care mixam bine. Cand am obtinut o bezea tare, adaugam galbenusurile si le incoporam in albusuri. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu o paleta sau cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si o dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute la foc mediu. Puteti coace direct doua blaturi, cum am facut eu.

Intre timp, punem la fiert apa pt sirop, cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul si lasam un pic la fiert, pana capata un pic de consistenta. Dam deoparte, adaugam romul si lasam la racit.

Pentru crema de castane, luam un castron si punem branza mascarpone. Adaugam cateva linguri de lapte si mixam cat sa desfacem branza. Adaugam piureul de castane (care este indulcit) si mixam pana obtinem o crema omogena. Repet: daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra in mascarpone cand il mixati. Dam deoparte la rece.

Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata, pe baie de aburi. Adaugam romul, amestecam si lasam pe cratita cu aburi. Separat, intr-un castron, punem mascarpone cu cateva linguri de lapte si doua linguri de zahar pudra si mixam. Adaugam apoi ciocolata topita, si amestecam. Dam deoparte, dar nu la rece.   Pentru ganache, topim ciocolata cu smantana lichida, cat sa se topeasca ciocolata. Amestecam mereu ca sa omogenizam compozitia. Dam deoparte sa se raceasca, apoi dam crema la rece pentru cel putin cateva ore. Luam forma in care am copt blatul, asezam o hartie de copt si asezam primul blat. Insiropam bine si asezam crema de castane. Asezam un strat de piscoturi astfel incat sa fie oarecum compact stratul. Insiropam, piscoturile absorb repede siropul, apoi asezam si intindem crema de ciocolata. Asezam al doilea blat, insiropam cu restul de sirop. Dam totul la rece sa se aseze.

Lasam cateva ore sau peste noapte.   Ganache-ul il mixam cat sa capete o consistenta pufoasa. Atentie, nu mixati prea mult, pentru ca se taie. Eu am scapat crema un pic. Scoatem tortul din frigider indepartam inelul de la forma de copt. Imbracam tortul in crema si ornam cu poche-ul diverse ornamente pe tort. Macinam nuca si turta dulce grosier si borduram tortul.

Dam la rece pana la servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de castane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga apa rece si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Tort Castanola

Postat de andaoana

Tort Castanola

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 16:03
Ce ma innebunesti cu torturile tale!!!
la 07.05.2014, 16:04
M-am urcat in masina si am pornit catre Focsani
Mi-am luat si familia ))))
Vai de mine cum arata!
la 07.05.2014, 16:04
frumos
la 07.05.2014, 16:08
Meri,ia si galbenii ca nu se stie niciodata
la 07.05.2014, 16:08
Uite un tort pe gustul meu, tare bine ma impac cu crema de castane

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking