Tort cu crema de ciocolata

Postat de mamaieelena in Torturi
2 Noi 2011 | 3159 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata

Tortul l-am facut la implinirea varstei uneia dintre prietenele mele la 1 noiembrie

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura ulei
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase amidon alimentar
  • 1 si jumatate lingura cu cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • sirop;
  • 100ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 fiola esenta rom
  • Decor:
  • 1 plic spuma de frisca
  • 125 ml lapte rece

 

Mod de preparare

Blatul se face dupa metoda clasica astfel: albusurile se bat cu mixerul spuma tare, se adauga zaharul, apoi galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia pentru blat si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (desi eu am testul cu ochiul nu folosesc scobitori) si cand e gata se da la rece .

In timpul coacerii blatului se pregateste crema: intr-o cratita se pun toate ingredientele si se pun pe foc mediu pana se ingroasa compozitia, apoi se pune la rece intr-o cratita mai larga in apa rece.

Se face si siropul: apa, zaharul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca bine. Se adauga la sfarsit esesnta se da la rece si el. 

Acum cand toate sunt reci se face asamblarea: blatul se taie in doua, se insiropeaza foaia de jos, se pune crema jumatate de cantitate, se insiropeaza cea de-a doua foaie si se pune peste crema si restul de crema se pune pe deasupra tortului. Se decoreaza cu frisca.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 09:18
La multi ani prietenei tale!

Ce fel de tava ai folosit? 2 oua mi se par putine, pentru ditai blatul.
la 02.11.2011, 09:21
super tortul
la 02.11.2011, 09:27
La multi ani sarbatoritei
la 02.11.2011, 09:59
miha multumesc si tava este in forma de inimioara si cum sa o masor?dar incerc are 15cm pe latime si de la varful inimii in jos cu varful cel de sus pe mijloc are tot 15cm si adancimea de 2,5 cm deci nu este mare imi pare rau ca nu am avut si sectiune ca tortul a fost cadou si un amanunt pe care vreau sa-l precizez este acela ca am folosit de data aceasta oua mari si de aceea mi-am permis sa fac doar din 2 oua
la 02.11.2011, 10:00
multumesc cris

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking