Tort cu crema de ciocolata

Postat de eduard_09 in Torturi
3 Mar 2013 | 2949 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 14 oua
  • 16 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 pliculete ness
  • 100 g ciocolata
  • Crema 2
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blatul - Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.

Crema 1 - Untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam plicurile de ness si treptat ciocolata topita si racita, amestecam bine cu o lingura.

Crema 2 - Laptele il amestecam cu zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte, amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si untul, amestecam si lasam sa se raceasca 

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie - insiropam - crema  -foaie - sirop - crema si repetam pana terminam

Am uns tortul cu crema de unt si decoram dupa plac

Dam la rece 2-3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2013, 21:00
la 03.03.2013, 21:10
ce tort bun
la 03.03.2013, 21:12
o bunatate
la 03.03.2013, 21:12
Aiii, ce bun tortul tau!
la 03.03.2013, 21:15

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking