Tort cu crema de gris

Postat de antici_gabytza in Torturi
28 Feb 2014 | 6537 vizualizari
Tort cu crema de gris

Ingrediente

  • BLAT
  • 7 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml compot zarzari
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • crema
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • capsuni congelate
  • decor
  • banana
  • portocala
  • 1 plic tort gelee transparent
  • visine din compot

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul,treptat adaugam compotul si uleiul.Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri.Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa.Pregatim o tava cu pereti detasabil si o tapetam cu hartie de copt si rasturnam blatul.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-punem laptele la fiert si oprim focul dupa ce a fiert.Galbenusurile le amestecam cu zaharul ,cacaoa si esenta.Rasturnam galbenusurile peste lapte si il amestecam.Dupa punem din nou crema pe foc si amestecam usor la foc mic.Treptat adaugam lingurile de gris si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema amestecand continuu.Punem capsunile congelate in cuptorul cu microunde timp de 1 min.Adaugam capsunile intregi si mixam 1 min crema.Lasam 5 min sa se raceasca.

Taiem blatul in 3 felii.

Folosim o tava cu pereti detasabili si asezam prima felie de tort(eu am insiropat feliile de tort cu siropul lasat de capsuni)adaugam jumatate din crema- a 2 a felie de tort -restul de crema iar deasupra ultima felie de tort.

Feliem banana si portocala,scoatem visinele din compot si le lasam sa se scurga.Pregatim plicul de tort gelee conform instructiunilor de plic si il rasturnam peste fructele asezate pe tort.

Dam la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Postat de diaconta

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 28.02.2014, 13:49
la 28.02.2014, 13:53
cleme
la 28.02.2014, 14:09
bunnnnn tortul asta
la 28.02.2014, 14:13
ms anca
la 28.02.2014, 14:13
Buuuun!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking