Tort cu crema de migdale si capsuni

Postat de sufletista in Mancare copii
26 Iul 2019 | 2849 vizualizari
Tort cu crema de migdale si capsuni

meniu copii

Ingrediente

  • blat 1
  • 5 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de migdale
  • Blat 2
  • 5 oua
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de migdale
  • 200 g turron de migale
  • 300 ml frisca
  • 200 ml smantana cu 30 % grasime
  • esenta de migdale
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g smantana
  • capsuni
  • Decor
  • 30 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolta cu lapte
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • jeleuri
  • blat maruntit

Mod de preparare

Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste.

Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore.

La fel procedam si cu ciocolata alba.

Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, adaugam peste albusuri si mixam pana ce se omogenizeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt, nuca si adaugam peste albus, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava teptata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

La fel procedam si cu blatul 2  numai ca avem cacao in loc de nuca.

Crema 1-mixam smantana cu frisca ramasa pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de turron si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam esenta dupa gust.

Crema de ciocolata alba o mixam cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit esenta de vanilie cu apa minerala), adaugam 1/2 din crema de migdale-a 2 foaie de blat de nuca (putem aseza cum dorim blaturile), insiropam-1/2 crema de ciocolata alba, capsuni -a 3 foaie de blat-insiropam-crema de migdale-ultima foaie de blat-insiropam si dam la rece 30 min.

Scoatem tortul si il imbracam cu crema ramasa, topim 30 g ciocolata amaruie cu 1 lingura lapte,1 lingura ulei si decoram tortul.

Topim ciocolata cu lapte cu laptele si uleiul, turnam peste jumatate de tort lasand sa curga si pe laterale.

Decoram cu jeleuri, blat de tort maruntit, dam la rece cateva ore inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Postat de simona72

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.07.2019, 21:03
Ce bun─âtate...!
la 26.07.2019, 21:12
la 26.07.2019, 22:53
la 26.07.2019, 23:15
Bun!
la 26.07.2019, 23:26

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking