Tort cu crema de ness

Postat de sufletista in Torturi
2 Sep 2011 | 4549 vizualizari
Tort cu crema de ness

Reteta pentru blat o am de Gabi. Pentru fratele meu care astazi implineste o frumuoasa varsta,la multi ani si multa sanatate

Ingrediente

  • 3 oua
  • 60 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri alune macinate
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de ness
  • 250 ml zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Blat-Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, sare, alune si amestecam usor

Eu am adaugat si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am incorporat usor la final (la Gabi la reteta nu scria)

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina pe fundul tavii. Dam tava la cuptor 20-25 minute (pana trece testul cu scobitoarea)

Crema-laptele il incalzim. Amestecam zaharul cu amidonul si lingurile de ness. Amestecam bine, adaugam apoi  laptele incalzit si omogenizam bine. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa crema. Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam

Asamblare-taiem blatul in 2, asezam prima foaie -insiropam-adaugam crema-foaia a 2-a

Glazura-rupem ciocolata bucati si adaugam frisca. Punem pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Turnam peste ultima foaie si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata...

Citeste continuarea

Reteta de tort 54 de ani

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 54 de ani

Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani : Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2011, 21:59
La multi ani fratelui,multa sanatate si bucurii
la 02.09.2011, 22:04
Sa-ti traiasca fratele! Faci si tu cinste cu o felie de tort?
la 02.09.2011, 22:16
La multi ani fratelui si sa-i traiasca sora ca-l iubeste!!
la 02.09.2011, 22:25
La multi ani fratelui tau!
Vin si eu la o felie de tort
la 02.09.2011, 22:28
la multi ani,fratelui tau

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking