Tort cu crema de unt si jeleu de visine

Postat de Geanina87 in Torturi
11 Feb 2014 | 7976 vizualizari
Tort cu crema de unt si jeleu de visine

M-am inspirat de pe http://www.haisagatim.ro/2013/06/tort-cu-jeleu-de-capsuni-si-crema-de-unt.html . E tortul facut special pentru sotul meu care astazi implineste 33 anisori! La multi ani ii doresc si o viata minunata alaturi de mine si de copiii nostri( din viitor :P)! Daca va place combinatia de dulce-acrisor atunci cu siguranta va va incanta gustul acestui tort! Desi pare, sa stiti ca nu e complicat!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua( eu am folosit 6,dar a iesit cam inalt)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de apa calda
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • Rulada:
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita de ulei
  • 8 g praf de copt
  • 80 g faina
  • Jeleu:
  • 500 g visine congelate
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 10 g gelatina
  • 2 linguri de lapte
  • Crema de unt:
  • 200 g unt de 80% grasime
  • 500 ml lapte
  • 120 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 40 g amidon
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata

Mod de preparare

Jeleu: Dam la robot visinele impreuna cu zaharul apoi le punem intr-o cratita la foc mic. Gelatina o amestecam cu 2 linguri de lapte si o lasam sa se umfle.Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam peste visine. Amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa.Luam de pe foc, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet granulele.Lasam la racit.

Sirop: Punem apa si zaharul la fiert.Cand incepe sa clocoteasca, oprim focul,adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Blat:Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile si un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul adaugand si o lingura de apa calda, apoi se amesteca cu albusurile spuma. Faina si praful de copt se adauga in ploaie amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia se toarna intr-un inel pentru tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul preincalzit 180° pana trece testul scobitorii.

Rulada: Se procedeaza ca la blat,doar ca in galbenusuri adaugam 2 linguri de apa si o lingurita de ulei.Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la aragaz,se toarna compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.Cand e gata, o desprindem de pe hartie si cu ajutorul unei alte hartii de copt rulam si o lasam asa pana cand se raceste complet. 

Crema de unt: Amestecam amidonul cu 50 ml lapte.Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul.Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul si amestecam rapid cu un tel pana se ingroasa. Dam deoparte la racit,iar cand atinge temperatura camerei adaugam untul moale si esenta si mixam bine.

Asamblare: Blatul se taie in doua. Punem prima parte din blat in inelul de tort,o insiropam,si asezam frumos peste ea jumatate din crema de unt.Desfacem rulada,o ungem cu jeleul de visine si o taiem fasii de 3 cm.Rulam prima fasie pe care o punem in mijlocul tortului si o inconjuram cu celelalte fasii.Deasupra punem restul din crema de unt si acoperim cu cealalta jumatate din blat(insiropat). Ridicam inelul si ne ocupam de decor.Batem 400 ml frisca si acoperim tortul cu ea.Topim ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida.O lasam putin sa se racoreasca,dupa care o turnam peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 16:53
Foarte aratos tortulet!
la 11.02.2014, 16:54
Mulţi ani sănătoşi soţului tău, Geanina! Arată minunat!
Şi treci şi tu mai des pe la noi!
la 11.02.2014, 16:56
La multi ani sotului!
la 11.02.2014, 16:56
Multumesc, Corinuta!
la 11.02.2014, 16:57
Padre, timpul asta nu prea imi da voie...Uneori il mai pacalesc,dar nu-mi merge de fiecare data

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking